Handboog pijlen

Handboog pijlen zijn onmisbaar bij handboogschieten. Er kan immers anders niks worden weggeschoten. Er zit echter nog een groot verschil in verschillende soorten handboog pijlen. De ene pijl is beter geschikt voor sommige schutters dan een andere pijl. Het is daarom aangeraden om met verschillende soorten handboog pijlen te schieten en daar een favoriet uit te kiezen.

Houten handboog pijlen

Sinds het moment dat handboogschieten was uitgevonden werd er geschoten met houten handboog pijlen. Deze konden zelf gemaakt worden door een tak te slijpen en daar een scherpe punt en veren aan te bevestigen. Houten pijlen kunnen nog steeds zelf gemaakt worden maar deze kunt u ook gemakkelijk bestellen. Deze handboog pijlen worden vooral bij traditionele pijlen gebruikt.

Aluminium handboog pijlen

Aluminium pijlen worden heel veel gebruikt in de handboogsport. Deze pijlen zijn heel erg nauwkeurig op korte afstanden en mochten ze na een schot een beetje omgebogen zijn, dan kunt u ze ook weer terug buigen. Daarna zijn ze competitief niet meer bruikbaar, maar kunt u ze nog goed gebruiken als oefen handboog pijlen. Het richten met aluminium pijlen gaat ook wat gemakkelijker dan bijvoorbeeld carbon pijlen omdat ze iets dikker zijn.

Carbon handboog pijlen

Carbon pijlen behalen een hogere snelheid dan aluminium pijlen en hierdoor kunnen ze verder vliegen. Deze soort handboog pijlen worden ook het meest voor wedstrijden gebruikt. De pijlen zijn erg recht en zeer nauwkeurig waardoor ze wel iets duurder zijn dan aluminium of houten handboog pijlen. In tegenstelling tot aluminium pijlen zullen carbon pijlen wel splijten als ze een hard voorwerp raken.

Zelf pijlen samenstellen

Het is mogelijk om complete pijlen te kopen maar ook kun je je handboog pijlen helemaal zelf samenstellen (zie hier). Hiervoor heeft u een schacht, een nok, veren en een punt nodig en kunt u de handboog pijlen een eigen kleurtje geven door er een wrap omheen te doen. Ook deze pijlen komen in verschillende kwaliteiten. Pijlentassen kunt u hier ook bestellen zodat u uw handboog pijlen gemakkelijk bij u kunt dragen tijdens het handboogschieten.

Aanbieding

Premium Boogset

Complete boogset voor de beginnende schutter.
€ 549,00

Aanbieding

Avalon Quiver

Mooie pijlentas verkrijgbaar in verschillende kleuren.
€ 23,00